FAQ • Veelgestelde vragen

1 • In welk stadium is het plan nu?

De werkzaamheden zijn in september 2018 gestart. De beoogde verhuurdatum is eind december 2018/begin januari 2019.

2 • Wat worden de huurprijzen van de woningen?

De huurprijs voor deze woning zal € 597,30 per maand bedragen (prijspeil 2018). Afhankelijk van je inkomen kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag.

3 • Je wilt een woning huren, wat moet je doen?

Controleer of je voldoet aan de inkomenseisen, leeftijdsgrens (20 tot 35 jaar) en overige criteria.  Zo ja, dan kun je je tot 31 oktober 2018 inschrijven op de volgende manier. Vul op de website www.droogsehof.nl het inschrijfformulier volledig in en voeg daar de gevraagde documenten aan toe. Je wordt door MVGM benaderd of je in aanmerking komt voor een woning. Kom je in aanmerking voor een woning, dan word je vervolgens uitgenodigd door MVGM voor een intakegesprek. Binnen een termijn van 2 weken na het intakegesprek ontvang je van MVGM bericht of je de woning kunt gaan huren. Wanneer het huurcontract is ondertekend, kun je starten met de voorbereidingen op de verhuizing!

4 • Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

Om een woning te huren gelden de volgende inkomenseisen: 
Het bruto-maandinkomen is minimaal gelijk aan 2x de kale huurprijs. Voorbeeld: bij een kale huurprijs van € 597,30 is het benodigde minimum bruto-maandinkomen vastgesteld op een bedrag van € 1.194,60. Het maximaal bruto-inkomen is vastgesteld op jaarlijks € 36.798,-.

Zelfstandigen: neem contact op met MVGM voor een antwoord op maat.

5 • Wie kan wel en wie kan niet een tiny house op de Droogsehof huren?

Er gelden de volgende voorwaarden om een tiny house huren op de Droogsehof:

 • Je kunt geen woning voor iemand anders huren. Huurders generen dus zelf voldoende inkomen conform de inkomenseisen. Je kunt alleen als natuurlijk persoon huren. De woning is bedoeld voor eenpersoonshuishoudens. Er mag 1 persoon per adres worden ingeschreven.
 • De Huurder woont altijd zelf in de gehuurde woning en schrijft zich in de GBA van de gemeente Heumen op het adres van het gehuurde woning.
 • De woning mag alleen gebruikt worden als woonruimte voor privédoeleinden. Hiermee wordt ook bedoeld ‘thuiswerken’ of ZZP-ers die vanuit huis werken. Je mag echter geen kantoor vestigen.
 • Onderverhuur, hoofdverblijf of hoofdgebruik aan of door derden is niet toegestaan.
 • Inschrijvers die geen ‘schoon’ woonverleden hebben, bijvoorbeeld wanbetaling huur, BKR registratie, kunnen afgewezen worden.
 • De woningen zijn bedoeld voor personen tussen de 20 en 35 jaar, die geen auto in eigendom of gebruik hebben. Je hebt voorrang op een tiny house op de Droogsehof indien je woonachtig of werkend bent in de gemeente Malden. U kunt ook in aanmerking komen als u van oorsprong uit Malden komt of een enorme klik met Malden heeft. Dit laatste dien je te motiveren. Ook geef je op het inschrijfformulier een duidelijke en passende motivatie aan waarom je wilt wonen op de Droogsehof en welke bijdrage je kunt leveren aan dit bijzondere woonconcept.

6 • Welke stukken dien je aan te leveren en hoe lever je de stukken aan?

Onderstaand een overzicht van de documenten die je altijd met het volledig ingevulde inschrijfformulier aanlevert via de website:

 • Uittreksel basisregistratie personen (voorheen GBA) op te vragen bij de gemeente
 • IBRI formulier (deze kun je aanvragen via de belastingtelefoon: 0800- 0543)
 • Originele verklaring verhuurder/beheerder/eigenaar van huidige woning met bevestiging van goed betalingsgedrag indien van toepassing.
 • Originele werkgeversverklaring(en)
 • 1x kopie meest recente salarisstrook van aanvrager
 • 1x kopie bankafschrift met vermelding laatste salarisstorting

7 • Kun je huurtoeslag ontvangen?

Het is mogelijk om huurtoeslag te ontvangen. Alle woningen hebben een kale huurprijs van € 597,30 (prijspeil 1 juli 2018).

8 • Hoe worden de woningen toegewezen?

We streven naar een mix van bewoners die heel bewust kiezen om te gaan wonen op de Droogsehof waarbij de termen; duurzaamheid, natuur en sociale cohesie de basis vormen voor het woonconcept. Indien je voldoet aan de gestelde eisen en je motivatie past bij het woonconcept, dan kan een woning aan je worden toegewezen. 

9 • Wat gebeurt er nadat de woningen zijn toegewezen?

Wanneer de bewonersgroep bekend is, zullen er vanuit de verhuurder enkele bijeenkomsten worden georganiseerd voor de huurders. Dit om elkaar beter te leren kennen, een community te vormen en bijvoorbeeld samen tot gedeelde huisregels te komen.

10 • Wat is de minimale en maximale huurtermijn?

Je huurt voor een minimale periode van 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen met inachtneming van 1 maand opzegtermijn. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.  De maximale huurtermijn is 5 jaar. De huur eindigt automatisch na 5 jaar.

De woningen zullen na de periode van 10 jaar weer worden verwijderd.

11 • Wanneer zijn de woningen klaar en kun je verhuizen?

Volgens de huidige planning worden de woningen eind 2018 opgeleverd. De exacte datum is nog niet bekend. Uiterlijk twee weken van te voren ontvangt je bericht over de datum van sleuteloverdracht. Sleuteloverdracht vindt altijd plaats na ondertekening van het huurcontract.

12 • Is er een modelwoning te bezichtigen?

Alle 18 units worden eind 2018 in één keer geplaatst. Er is geen sprake van een bouwperiode. De selectieprocedure van de huurders is afgerond voordat de woningen zijn geplaatst. Daardoor is het niet mogelijk om een woning te bezichtigen. We verwijzen naar de website van Heijmans voor meer achtergrondinformatie over het woningtype. Er wordt een mogelijkheid gecreëerd voor de geselecteerden om een woning te bekijken.

13 • Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?
Nee, alle woningen worden voorzien van een Bribus-keuken en een standaard badkamer.

14 • Mag er een laminaatvloer gelegd worden?
Nee, de volledige woning is voorzien van een vinylvloerafwerking. Het is niet toegestaan dit aan te passen. De afgewerkte vloer behoort toe aan het gehuurde.

15 • Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Je betaalt maandelijks naast de huur van € 597,30 voor de woning, een voorschot aan servicekosten. Dit zijn de kosten van de woning die bovenop de kale huur komen. De servicekosten zullen naar schatting ca. € 70,00 per maand bedragen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om kosten voor groenonderhoud van het terrein, de algemene elektra van de buitenverlichting en een vergoeding voor de zonnepanelen. Het geschatte energieverbruik per woning is € 35,00. Daarnaast is het verplicht om een basisabonnement af te sluiten voor het gebruik van elektrische deelauto’s en -fietsen van € 49,00 per maand. Momenteel wordt onderzocht welke service- en diensten er aangeboden zullen worden in het verplichte servicekostenpakket maar ook in de facultatieve diensten. Zodra dit bekend is, zul je hierover worden geïnformeerd.

Je ontvangt jaarlijks (vóór 1 juli) van de verhuurder een afrekening van de servicekosten. Deze afrekening heeft betrekking op het voorgaande kalenderjaar waarbij de door jouw betaalde voorschotten en de daadwerkelijk gerealiseerde kosten met elkaar worden verrekend. De huurprijs en servicekosten zijn exclusief individueel water- en elektraverbruik.

16 • Waar kun je parkeren?

De hoofdontsluiting van het terrein verloopt via de Droogsehof. Er zijn 10 parkeerplaatsen beschikbaar bij de entree van het terrein. Er zijn 4 parkeerplaatsen met oplaadpunt beschikbaar voor elektrische deelauto’s. De overige 6 parkeerplaatsen zijn bedoeld voor bezoekers. De weg gelegen aan de voordeuren van de woonunits, is alleen bestemd voor fietsers en voetgangers.

17 • Hoe werkt het gebruik van de elektrische auto’s en fietsen?

Een gedeelde duurzame mobiliteit wordt als een belangrijk speerpunt beschouwd. Samen met GoodMoovs wil de verhuurder een solide plan opzetten met als doel om de duurzame deelmaatschappij kracht bij te zetten en zo bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Contractueel wordt vastgelegd dat de huurder geen eigen auto mag bezitten. Dit is een selectiecriteria.

De bewoners van de Droogsehof worden in de gelegenheid gesteld tegen betaling gebruik te maken van elektrische deelauto’s en – fietsen. Hiervoor dient een verplicht abonnement te worden afgesloten. De kosten voor een basisabonnement zijn € 49 per maand. Hiervoor kun je onbeperkt van de elektrische deelfiets en 48 uur gebruik maken van de elektrische deelauto. Daarnaast wordt het verbruik van de KwH voor de auto apart in rekening gebracht. Het uurverbruik wordt berekend aan de hand van het werkelijk aantal uren en de tijdstippen waarop de auto gebruikt wordt. GoodMoovs is een partner die de gebruikers begeleidt in het zo optimaal mogelijk inzetten en gebruiken van de diverse mobiliteitsmiddelen. De auto’s en fietsen kunnen voor gebruik gereserveerd worden met de gebruikers-app GoodMoovs. Momenteel wordt er onderzocht welke service- en dienstabonnementen exact worden aangeboden. Zodra dit bekend is zul je hierover worden geïnformeerd.

18 • Hoe werkt het gebruik van de elektrische deelfiets?

 • Het onbeperkt gebruik van de elektrische deelfietsen is automatisch verbonden met een abonnement van de elektrische deelauto’s
 • De gebruikers kunnen e-bikes op dezelfde manier als een deelauto in de GoodMoovs app of via de portal reserveren.
 • Elke gebruiker krijgt per bike een licentie op GoodMoovs, alsmede op het gebruik van de beschikbare supportlijn van GoodMoovs.
 • De E-bikes hebben een speciaal slot welke ook aangesloten en te bedienen is middels de GoodMoovs app (reserveren, openen, sluiten en beëindigen).

19 • Beschikt de woning over een eigen buitenruimte?

De woning beschikt over een individueel terras direct achter de woning. Dit terras wordt verhard door middel van  stelconplaten en afgescheiden van de naastgelegen woning met een haag.

De overige buitenruimte is gezamenlijk. In het plan is ruimte gereserveerd voor een eventuele moestuin, indien hier belangstelling voor is.

20 • Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden van de woonkamer, hal en slaapkamer, zijn gemaakt van gelamineerd massief hout. De binnenafwerking van de wanden op de begane grond is halfdekkend gebeitst (whitewash). De binnenafwerking op de verdieping is transparant gebeitst.  De wanden in de badkamer zijn voorzien van een houten paneel met een HPL toplaag wand met een tegelmotief, kleur wit. Deze afwerking is over de volledige wandhoogte aangebracht. Eén zijde bij de douchewand heeft de accentkleur beton. Het is niet toegestaan de kleur- en/of wandafwerking te wijzigen.

21 • Wat voor keuken zit er in de woning?

In elke woning zit een Bribus-keuken. De opstelling staat weergegeven op de plattegronden. De kasten en het aanrechtblad (1,8 m lengte) zijn wit. Er zijn geen bovenkasten aanwezig. Boven het aanrecht met spoelbak en keukenkraan zit een massief houten plank over de volledige keukennis, met een breedte van 2,4m. Naast het aanrechtblad is ruimte gereserveerd voor een koelkast. De inbegrepen keukenapparatuur bestaat uit een 4-pits keramische kookplaat en een recirculatie-afzuigkap. Je dient zelf voor een koelkast te zorgen.

22 • Hoe is de badkamer afgewerkt?

De opstelling van de badkamer staat weergegeven in de plattegronden. Er is een wastafel, douche en toilet aanwezig. Het wastafelmeubel is ca. 0,6m breed, kleur wit in combinatie met  een houtmotief. Een kunststof douchebak met een afmeting van 0,9 x 0,9 m, kleur wit met een glijstangcombinatie en douchekop. De kranen zijn van Grohetherm en er is een closetrolhouder voorzien.

23 • Is er een separaat toilet aanwezig?

Er is geen separaat toilet aanwezig.

24 • Hoe is de verwarming, ventilatie en warm water geregeld?

De woningen zijn voorzien van een WTW-ventilatiesysteem. De ventilatie-unit voert mechanisch verse buitenlucht aan naar binnen en vervuilde binnen lucht af naar buiten. Er vindt warmte uitwisseling plaats tussen beide luchtstromen om energieverlies te beperken.  In de gevel zit een aan- en afvoerrooster. De woning wordt verwarmd door middel van infraroodpanelen. In de woonkamer zijn 2 panelen aanwezig en in de keuken 1. Er is geen gasaansluiting in de woning aanwezig. De installatie is volledig elektrisch. In de woning is een elektrische boiler aanwezig in combinatie met 9  PV-zonnepanelen.

25 • Waar zijn er lichtpunten en/of armaturen voorzien?

In de woning zijn plafondlichtpunten opgenomen in de keuken, technische ruimte, badkamer, eethoek, vide en slaapkamer. In de vide is  het lichtpunt voorzien van een installatiekabel aan een staalkabel (270 m + vloerpeil).

Op de voor- en achtergevel is een lamp (up-/downlight) bevestigd met een schemerschakelaar. Kleur antraciet.

Ook zijn wandgoten aanwezig in de woon- en slaapkamer. De woning beschikt over een eigen groepenkast/meterkast.

26 • Communicatievoorzieningen

In de woon- en slaapkamer is data-aansluiting opgenomen. Een router is niet voorzien.

27 • Is het schilderen van de kozijnen en wanden toegestaan?

De kozijnen en wanden zijn in een neutrale kleur afgewerkt. Je mag de binnenafwerking niet aanpassen. Je mag dus de wanden niet schilderen of behangen. Houd er rekening mee dat wanneer je besluit de woning te verlaten, je deze in de oorspronkelijke staat dient achter te laten. Het is niet toegestaan om in wanden te boren. Voor het ophangen van schilderijen is een rail op de wand aangebracht.

28 • Zijn er zonneschermen – gordijnen aanwezig?

Er zijn geen zonneschermen aanwezig. Er is een houten gordijnroede aanwezig (excl. gordijnen). Ook zijn er verticale lamellen voorzien ter plaatse van de ramen op de bovenverdieping van de terraszijde.

29 • Zijn de woningen rolstoeltoegankelijk?

De woningen zijn niet rolstoeltoegankelijk.

30 • Hoe is de ontsluiting naar de woningen?

Elke bewoner bereikt de voordeur via het voetpad gelegen in de gezamenlijke tuin.

31 • Is er een fietsenberging en zijn daar oplaadpunten?

Er is een gezamenlijke fietsenberging aanwezig. Deze is voorzien van oplaadpunten voor acht elektrische deelfietsen.

32 • Hoe werken de zonnepanelen op het dak?

Op elk dak zijn 9 demontabele zonnepanelen bevestigd. De zonnepanelen zijn gekoppeld aan een boiler en zorgen voor een lagere energierekening. De maandelijkse besparing op de energierekening wordt door Heijmans ingeschat op €25,- per maand. De initiële investering voor de zonnepanelen wordt door de verhuurder doorberekend in de servicekosten.  De omvormer voor de zonnepanelen komt in de meterkast.

33 • Afvalinzameling?

 • GFT wordt ingezameld in enkele gemeenschappelijke afvalbakken op een centrale locatie.
 • Papier wordt ingezameld in enkele gemeenschappelijke afvalbakken op een centrale locatie.
 • Plastic afval wordt individueel ingezameld in doorzichtige plastic zakken. Dit dient op de geplande ophaaldag vóór 07.30 uur buiten op een centrale plek te worden verzameld bij de entree van de wijk.
 • Je restafval bied je aan in de bruine restafvalzak met gemeentelijk logo. Dit dient op de geplande ophaaldag vóór 07.30 uur buiten op een centrale plek te worden verzameld bij de entree van de wijk. De restafvalzakken zijn te koop bij de plaatselijke supermarkten.

Bovenstaande is conform de regelgeving van de gemeente Malden. Zij zijn verantwoordelijk voor het afvalbeheer.

© Copyright - Droogsehof Tiny Houses Website design & creation by Studio Pitz